Recension - Tamron 35mm f/1.8

I samarbete med Focus Nordic


Jag har saknat ett objektiv med en brännvidd någonstans mellan 24mm och 50mm och för några veckor sedan fick jag en tidig julklapp. Ett väldigt fint paket som innehöll ett Tamron AF 35/1,8 SP Di VC USD.
Hur underbart?! ♡

Det är ett nytt kvalitets objektiv från Tamron som är vädertätat, passar fullformat och APS-C, har vibrationskompensation (typ som bildstabilisator), har en tyst och snabb autofokus och en otrolig närgräns.

De senaste veckorna har jag haft det på kameran i stort sett hela tiden och det har också fått följa med mig på ett fotojobb där jag fotograferade personer i olika miljöer. Det var en mycket härlig brännvidd att jobba med. Eftersom det har vibrationskompensation och en otrolig närgräns på 2 cm så var jag tvungen att testa hur det är att filma med det. För mig är det väldigt viktigt med en stabil bild när jag filmar eftersom jag filmar handhållet. Det gör så stor skillnad! I filmen här nedan har jag varit 2 cm nära motiven hela tiden, så ni ser hur nära man kommer och vad fina närbilder man kan få till :)
Vad jag tycker om objektivet

Det märks att det är ett objektiv av kvalité. Min första reaktion var att den var större och vägde mer än vad jag trodde. Bra byggkvalité med andra ord!

Brännvidden är underbar. Man får med mycket i bilden, men ändå inte, haha. Jag kände att mitt 24mm var lite för mycket vidvinkel ibland och 50mm alldeles för tajt. Så därför tycker jag att 35mm toppen.

Bländaren 1.8 är underbar på denna brännvidd. Oskärpan ger en väldigt len och mjuk bakgrund så bilderna känns så softa vilket jag älskar.

Skärpan är mycket bra och autofokusen också bra. Hade förväntat mig ännu snabbare autofokus om jag ska vara ärlig. Det är viktigt att påpeka att den inte är dålig, utan jag är van med mitt 24mm som är supersnabbt.

Jag är mycket nöjd med detta objektiv och slår vad om att det kommer sitta på mycket på kameran, speciellt till våren med alla fina vårblommor ;)


Objektivet finns till Canon, Nikon och Sony A.


Canon EOS 5d Mark III + Tamron AF 35/1,8 SP Di VC USD

Tusen tack Focus Nordic!!

Recension - Tamron AF 35/1,8 SP Di VC USD - objektiv
11
Jarina

Åh vad bra det verkar vara! Jag har själv länge funderat på ett fast vidvinkelobjektiv och kanske det här skulle vara bra! Tycker du att det funkar bra till landskapsfoto också? :) Mitt 50mm som jag har nu är lite fööör mycket zoom för landskapsbilder.

Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg

Åh vad roligt med ny glugg! 35 är en härlig brännvidd! Fina bilder också. :)

Katarina Wohlfart

Det verkar inte alls dumt det där. Kanske ska överväga en 35 mm ändå. Vackra bilder har du också tagit!

Katarina Wohlfart

Det verkar inte alls dumt det där. Kanske ska överväga en 35 mm ändå. Vackra bilder har du också tagit!

Lisa

STORT tack för tipset! Jag har ett 50mm nu som jag älskar men precis som du säger så är den lite för tajt.

Tack för att du skriver så att även amatörer som jag förstår! =)

Anna J Fotografi

Så snyggt, både bilderna och filmen!

Felicia Beckius

Otroligt fina bilder!

enet

Fasen sicka snygga bilder sjukt ju=)

OLIVIA | 17,5 årig tje j mediebranschen

Fantastiska bilder!

Bexollila

Så galet underbara bilder!

Amanda

Men sjukt fina bilder man får av den! :) Har själv hållt på o kollat på en 35mm :)