Sega & nyttiga bars

Blev så himla sötsugen efter frukosten imorse!

Gick och tog mig en morot och knaprade på men sötsuget försvann inte. Då slängde jag ihop en hög med ingredienser in i mixen och gjorde små söta minibars, med extra honung och tranbär.

Det jag hade i
Mycket havregryn
Linfrön
Chiafrön
Tranbär
Russin
Honung
Lite hemmagjord blåbärssylt (torkade blåbär annars)
Spirulina

Mixade dessa till en seg smet som jag bredde ut på ett bakplåtspapper till en kvadrat. Vek in den i bakplåtspapperet och la in i kylskåpet. Efter en stund (mitt sötsug kunde inte hålla sig så länge) tog jag ut den och skar i bitar som jag packade in i bakplåtspapper. Om man vill kan man skapa små paket ;) En lite lyxigare känsla och vem gillar inte att öppna paket?
Hur smakade dem då?

Tranbär, blåbär och sött. Det bästa är att man blir av med sötsuget. Perfekt!
bars - hemmagjorda - powerbars
Follow
5

En kall aprilpromenadDagen började med ganska bra flyt i studion i morse. Jag blev klar med en film och hade precis skickat iväg den när mamma ringde och sa att hon hade slutat för dagen. Vi bestämde oss för att ta en promenad, så jag åkte och plockade upp henne och vi rullade iväg mot Skutberget. Vi var dock väldigt dåligt klädda för vädret märkte vi. Kyliga vindar, så vi gav upp ganska snabbt. Det kom lite snö emellanåt, ni vet sånt där aprilväder som yrar i luften nu. Vädret kan inte bestämma sig, utan det är alla årstider på en och samma gång, haha!

Fotade gjorde jag med 35mm. Det är perfekt för fotopromenader! Mitt 24mm är lite väl mycket vidvinkel och 50mm blir lite för tajt. Så 35mm är perfekt att ha på kameran de dagar man inte orkar vara så avancerad och hålla på och byta. Foto-lat-dagar!


Canon EOS 5d Mark III + Tamron 35mm f/1.8
35mm - Fotopromenad - Karlstad - Promenad - Skutberget - Tamron 35mm f/1.8
Follow
6

Från foto till teckning
Nej, detta är inte ritat med penna och papper.

Detta är gjort i Photoshop. Måste bara tipsa om denna video nedan som jag tycker är den bästa videon när det gäller att omvandla ett foto till något som ser ut som man har ritat. Väldigt kul om man vill leka med bilder och lära sig nya saker i Photoshop. Så ta en titt på videon här nedan :)Video cred: Photoshop Training Channel
Photoshop - Rita - skissa - teckning
Follow
4