Recension - Tamron 35mm f/1.8

I samarbete med Focus Nordic


Jag har saknat ett objektiv med en brännvidd någonstans mellan 24mm och 50mm och för några veckor sedan fick jag en tidig julklapp. Ett väldigt fint paket som innehöll ett Tamron AF 35/1,8 SP Di VC USD.
Hur underbart?! ♡

Det är ett nytt kvalitets objektiv från Tamron som är vädertätat, passar fullformat och APS-C, har vibrationskompensation (typ som bildstabilisator), har en tyst och snabb autofokus och en otrolig närgräns.

De senaste veckorna har jag haft det på kameran i stort sett hela tiden och det har också fått följa med mig på ett fotojobb där jag fotograferade personer i olika miljöer. Det var en mycket härlig brännvidd att jobba med. Eftersom det har vibrationskompensation och en otrolig närgräns på 2 cm så var jag tvungen att testa hur det är att filma med det. För mig är det väldigt viktigt med en stabil bild när jag filmar eftersom jag filmar handhållet. Det gör så stor skillnad! I filmen här nedan har jag varit 2 cm nära motiven hela tiden, så ni ser hur nära man kommer och vad fina närbilder man kan få till :)
Vad jag tycker om objektivet

Det märks att det är ett objektiv av kvalité. Min första reaktion var att den var större och vägde mer än vad jag trodde. Bra byggkvalité med andra ord!

Brännvidden är underbar. Man får med mycket i bilden, men ändå inte, haha. Jag kände att mitt 24mm var lite för mycket vidvinkel ibland och 50mm alldeles för tajt. Så därför tycker jag att 35mm toppen.

Bländaren 1.8 är underbar på denna brännvidd. Oskärpan ger en väldigt len och mjuk bakgrund så bilderna känns så softa vilket jag älskar.

Skärpan är mycket bra och autofokusen också bra. Hade förväntat mig ännu snabbare autofokus om jag ska vara ärlig. Det är viktigt att påpeka att den inte är dålig, utan jag är van med mitt 24mm som är supersnabbt.

Jag är mycket nöjd med detta objektiv och slår vad om att det kommer sitta på mycket på kameran, speciellt till våren med alla fina vårblommor ;)


Objektivet finns till Canon, Nikon och Sony A.


Canon EOS 5d Mark III + Tamron AF 35/1,8 SP Di VC USD

Tusen tack Focus Nordic!!

Recension - Tamron AF 35/1,8 SP Di VC USD - objektiv
Follow
11

BTS from today

Godkväll mina vänner!

Idag gick jag upp tidigt för att filma Behind The Scenes på en plåtning. Fotograferade gjorde Per Olsson. Det blev en hel del film på minneskortet som jag kan klippa ihop till en schysst film sedan. Jag försökte fota några diskreta BTS-bilder, eftersom resultatet/modellerna inte får visas förrän i april. Lite tråkigt, men så är det! Här ser ni lite hur det såg ut i alla fall :)

Nu hänger jag på hotellrummet. Har precis tvättat bort sminket, satt på mig pyjamasen och sitter just nu och äter digestivekex och kvarg. Imorgon är det dags för filmning igen! Ladda!
Follow
1

Hej och hå Göteborg!

Nu har jag landat på hotellrummet efter att ha släpat på min resväska några timmar i Göteborg centrum med Mohammedi. Har tagit några outfitsbilder åt honom. Jag måste verkligen ladda inför imorgon nu och vila ut mig ordentligt, för det tär så otroligt på krafterna att filma flera timmar i sträck, vilket jag kommer göra imorgon och på tisdag. Så nu sitter jag och chillar på hotellrummet, ser på BigBrother Live och redigerar några bilder från dagen. Måste springa ut och köpa mig något att äta innan det blir för mörkt.

Vi får se hur lång dagen blir imorgon, men jag ska försöka uppdatera er här på bloggen med något kul :) Annars så finns jag på Snapchat (@Linafoto) hehe ♡
Follow
2