A beautiful sunsetCanon EOS 5d Mark III + Canon EF 85mm f/1.8 + Stativ och fjärrutlösare
@ 85mm - Mellan 1/250 och 1/500 - f/2.5 - Iso100

Ett tips: När solen går ner ändras ljuset snabbt från ljust till mörkt. Ha koll på inställningarna och se till att inte bilden blir för mörk eftersom solen försvinner mer och mer.
Follow
43

Att åka ut och fotografera
Canon EOS 5d Mark III + Canon EF 85mm f/1.8

Tog bilen ut på småvägar och letade efter en bra plats att fota självporträtt på. Jag ville åt solen och ett öppet landskap. Fann ingen plats jag kände "wow" för. Men det var skönt att ta en sväng för mig själv tillsammans med kameran. Just på platsen ni ser ovan blev det mest outfitbilder. Tog på mig mammas gamla jeans jacka som jag sytt en amerikansk flagga på. Har använt den en gång tidigare, men den ska absolut användas fler gånger till våren. Finare självporträtt-bilder i motljus kommer i ett inlägg framöver :)

Kika gärna på denna korta video som jag filmade med min iPhone när jag hade fotat färdigt.
Follow
54

Att testa om ljuset blir braHaha, satt och kikade igenom bilder i mina hårddiskar och fann bilder från när jag fotade min syster för ett jobb till Friska Karlstad i augusti förra året. Jag skulle fota bilder på syrran när hon sprang med en karta i handen, så när syrran gick iväg och pratade i telefon så fick jag testa ljussättningen själv och det resulterade i dessa bilder. Försöker göra någon cool spring-pose.. och något annat skumt hopp, vad jag nu än gör?

Försöker göra en så bra och verklighetstrogen pose som möjligt. Men de sista hundradelarna innan bilden tas lyckas jag hinna med att ändra posen så jag gör något helt knasigt. Inte första gången detta händer, ni ska bara veta vilket stort arkiv jag har med sådana här knasiga testbilder ;)

*2 sekunder kvar*
Fixar till håret och gör en pose.
*1 sekund kvar*
Fokuserar på hur mitt ansiktsuttryck är.
*En halv sekund kvar*
Blir nervös och vet ej om min pose som jag gör ser bra ut.
*En fjärdedel av en sekund kvar*
Shit. Ändrar uttryck helt oplanerat.

...och där blev bilden förstörd.
Någon som känner igen sig?
Follow
18